انديشه مطهر
کاش معلم بودم
بابا آب داد. باد – آباد – بَد – اَدَب – آداب – آ ا – بـ ب– اَ َ – با – دا – بَـ – دَ
به دنبال جملات زیبایی برای قدر دانی از مقام معلم بودم ، از پیامک های تبریک گرفته ، تا کارت پستال های روز معلم. وقتی در صفحات اینترنت به دنبال یک متن ،داستان و نوشته در باره ی معلم می گشتم ،ناخود اگاه خاطرات روزهایی یادم آمد که با ذوق و شوق هدیه ای را که برای معلمم گرفته بودم ،کادو می کردم.نوشته ای روی آن می گذاشتم و انتظار فردا را می کشیدم.

این خاطرات بیشتر مربوط به سال های دور دبستان است ،روزهایی که یک معلم همه ی درس هایمان را برعهده داشت و در طول سال وابستگی زیادی به او پیدا می کردیم ،روزهایی که خنده و رضایتش برای مان مهم ترین چیز دنیا بود و خوب به خاطر دارم چقدر به محبت ها و تشویق هایش نیاز داشتم.

چهره ی مهربان تک تک انها هنوز مقابل چشمانم است اما نام برخی را فراموش کرده ام. کاش همه ی ما دفتری داشتیم که نام تک تک معلم هایمان را رویش می نوشتیم ،حتی شماره ی تماسی از آنها که بعدها وقتی بزرگ تر شدیم حد اقل سالی یکبار از انها قدر دانی کنیم. از انها یی که به ما یاد دادند بنویسیم آب تا انهایی که گفتند فرمول آب این است :H2Oهرچه در دنیای بزرگ اینترنت گشتم ،نتوانستم چیزی پیدا کنم که بتواند یک قدر دانی ساده باشد از یک انسان بزرگ. در لابلای سایت هاو وبلاگ ها عکس پسر بچه ای بود که به رسم سن سالش صادقانه و زیبا از معلمش گفته بود ،مثل سال های کودکی خود ما.البته این روزها کمی مدرن تر!

******

دوازدهم 2 1395 20:13
(0) نظر
برچسب ها :
شمع های دل سوخته علم
سلام به بهار

سلام به این روزها و ماه های بهاری که سرشارند از واقعه

از آداب و رسوم ملی گرفته تا حوادث ملی

از نوروز گرفته تا روز جمهوری اسلامی

 

و حالا که پا گذاشته ایم در این روزهای اردیبهشتی از سال جدید

مناسبتی عظیم و سازنده را در پیش رو داریم

مناسبتی که یادگار بزرگمرد عرصه دانش بوده، هست و خواهد بود حتی اگر نباشد در بین ما

آری می خواهم از شهید بزگواری سخن بگویم که امام راحلمان درخصوصشان فرمود:

(« مطهری پاره تن اسلام و حاصل عمر من بود»)

آری از شهید مطهری می گویم

او که مطهر بود، مطهر ماند و مطهر رفت

او که تا زمان زنده بودنش همواره کوشید برای اشاعه علم و دانش

و شاگردان زیادی را در این مسیر هدایت نمود

آری او کسی نبود جز شهید مرتضی مطهری

 

 
کوچه خلوت بود و صدای جیرجیرک ها پیچیده بود در سیاهی شب

صدای قدم های مرد در کوچه پیچید

آرام و تنها قدم بر می داشت با ذهنی آکنده از افکاری که همیشه او را در بر گرفته بودند

سایه ایی در سیاهی شب نمایان شد

 

مرد اما مثل همیشه بود، آرام و مطمئن چون رهبرش که دیدار حق را لبیک گفت با دلی آرام و قلبی مطمئن

 

سایه نزدیک و نزدیک تر می شد

ناگهان صدای گلوله ایی طنین جیرجیرک های شب را خاموش کرد

ناله های مرد سکوت سهمگین حاکم بر فضای کوچه را شکسته بود

و اینگونه بود که روح مردی مطهر به دیدار حق شتافت و خلقی را در سوگ خود فرو برد

آری معلمی از دیار عشق و مهربانی به دست منافقین کوردل به شهادت رسید

و اینگونه بود که روز شهادت او را به پاس زحمات بی دریغش در عرصه علم و دانش و تربیت نسلی آگاه به نام مقدس معلم عطرآگین نمودند.

یازدهم 2 1395 9:48
(0) نظر
برچسب ها :
هنر و نقش معلمی

معلمی، تنها شغل و حرفه نیست؛ بلکه ذوق و هنری است که ریشه در اعماق روح بی تاب انسان هایی دل سوخته دارد.

در سیستم های آموزشی، افراد زیادی مشغول به کارند و فعالیت های آنها بطور مستقیم یا غیر مستقیم در تربیت دانش آموزان و یا دانشجویان مۆثر است اما در این میان، نقش معلمان و اساتید و دانشگاهها از دیگر افراد بسیار برجسته تر می نماید چنان که بیشتر اوقات را دانش آموزان در مدرسه و دانشجویان در دانشگاه زیر نظر آنها سپری می کنند

هنر و نقش معلمی

معلمی، تنها شغل و حرفه نیست؛ بلکه ذوق و هنری است که ریشه در اعماق روح بی تاب انسان هایی دل سوخته دارد و رسالتی است پیامبرگونه. از این رو، معلمی کاری است دشوار و مهم. از میان نقش های متفاوتی که معلم دارد، نقش الگویی او از اهمیت بسیاری برخوردار است.

معلم افزون بر تدریس، درس زندگی می دهد. نقش هایی که معلم بر عهده دارد عبارتند از: نقش آموزشی، پژوهشی، مشورتی، اصلاح گری، فرهنگی و... .

نقش های گوناگون معلمی در هم تنیده و به هم پیچیده اند. اگر معلمی تنها به صورت یک بُعدی، تنها به ایفای یک نقش بپردازد، این راه تکامل را بسیار دور دسترس می کند. از این رو، موفقیت یک معلم، در بهره مندی و به کارگیری همه نقش ها به اقتضای موقعیت های متفاوت است. برای مثال اگر هدف از علم آموزی، تنها افزایش محفوظات دانش آموز باشد، بدون آن که فرد فهمی از آن حاصل کند، چنین هدفی ارزنده نیست و محفوظاتی که مبتنی بر فهم و درایت نباشد، نمی تواند موجبات افزایش عقل انسان را فراهم کند. ضمن این که حفظ کردن، شرط لازمی در جریان تعلیم و تعلم است، ولی کافی نیست. (1)

یازدهم 2 1395 9:39
(0) نظر
برچسب ها :
روایتی از مراودات رهبر انقلاب با شهید مطهری

مجتبی مطهری فرزند معلم شهید استاد مطهری مراودات پدرش با مقام معظم رهبری را روایت کرده است.

شهید مطهری

 

مجتبی مطهری فرزند استاد شهید مطهری در مصاحبه با پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار آیت‌الله خامنه‌ای به بیان روابط ایشان با رهبر معظم انقلاب پرداخته است:

*اولین زمینه‌های آشنایی

زمینه‌های اولیه‌ی این آشنایی به سال‌های ابتدایی دهه‌ی چهل بازمی‌گردد. در واقع بنده معتقدم که آشنایی آیت‌الله خامنه‌ای با آثار استاد شهید، مقدمه‌ی انس ایشان و زمینه‌ای شد تا هنگامی ‌که ایشان از قم به تهران تشریف می‌آوردند، با استاد مطهری که در حوزه‌ی مروی فلسفه تدریس می‌کردند، ملاقات داشته باشند و حلقه‌ی انس و ارتباط ایشان در همان مدرسه‌ی مروی شکل بگیرد. این علاقه پس از دیدارهای مکرر، دوطرفه ‌شد و استمرار جدی یافت.

من اینجا می‌خواهم به نکته‌‌ی مهمی اشاره کنم؛ این‌که هیچ‌‌کس مثل رهبری، مطهری را نشناخت و این از جملات گران‌بها و حکیمانه‌ی خود ایشان کاملاً مشهود است. در مقابل هم به نظر من هیچ‌کس مثل خود شهید مطهری شخصیت آقا را نشناخت. من این را از آن احساس علاقه‌ای متوجه شدم که بعدها خودم در مشهد بین این دو نفر مشاهده کردم

بیست و ششم 12 1394 20:9
(0) نظر
برچسب ها :
شهید مطهری در دوره ای قائل به تحول حوزه بود که برخی آن را کفر می دانستند
آیت ا... مهدوی کنی در دیدار اعضای ستاد بزرگداشت سالروز شهادت استاد مطهری:
نقش حضرت امام(ره) و علامه طباطبایی در تحولات فرهنگی و سیاسی

وی گفت: به عقیده من مرحوم علامه طباطبایی تغییر و تحول فکری و فرهنگی و حضرت امام(ره) در تغییر مسائل سیاسی موثر بودند البته سیاست به معنای سیاست مبتنی بر دین و معرفت الهی و وحیانی. مهدوی کنی افزود:گرچه به ظاهر امام(ره) و علامه طباطبایی با هم ارتباطی نداشتند اما هر دو رکن معرفتی و سیاسی برای انقلاب، اسلام و تشیع بودند که شهید مطهری با هر دو ارتباط تنگاتنگ داشت و هر دو بزرگوار ایشان را در حد عشق دوست داشتند.

یکی از اقدامات مهم شهیدمطهری ایجاد ارتباط با دانشگاه بود

وی با بیان این که تعبیرات علامه طباطبایی و امام(ره) درباره شهید مطهری نشان می دهد که ایشان در مسیر خود بسیار عاقلانه حرکت کرده است، گفت: یکی از اقدامات مهم شهیدمطهری ایجاد ارتباط با دانشگاه بود، آن هم در زمانی که ارتباط با دانشگاه برای بسیاری کفر یا کار بدی تلقی می شد.

روحانیانی که به دانشگاه آمدند محول بودند نه متحول شونده

مهدوی کنی افزود: مطهری و بسیاری از روحانیون دیگری که به دانشگاه آمدند محول بودند نه متحول شونده که خودشان از دانشگاه رنگ بگیرند.رئیس دانشگاه امام صادق(ع) تاکید کرد: روحیه طلبگی، فقاهت و روحانیت را باید حفظ کرد و نباید وقتی دانشگاه تاسیس می کنیم از روش های غربی متاثر شویم. مهدوی کنی گفت: کسانی که در مقام تربیت جوان ها هستند باید خیلی دقت کنند که دستاوردهای ۱۴۰۰ ساله عالم تشیع را یک باره به عده ای که خوب نمی فهمند یا از غربی ها متاثر شده اند، نسپارند. رئیس مجلس خبرگان رهبری خطاب به اعضای ستاد بزرگداشت سالروز شهادت استاد شهیدمطهری گفت: تحولات را نمی توان به صورت جهشی انجام داد و اگر هم انجام می دهید تصور این نباشد که اگر به جایگاهی که ترسیم کرده اید، نرسیدید عقب نشینی کنید، بلکه کارها باید پله پله جلو برود.

جهاردهم 12 1394 10:7
(0) نظر
برچسب ها :
صفحه نخست پست الکترونیک وبلاگ تبیان
نوشته های پیشین
هفته سوم اردیبهشت 1395 هفته دوم اردیبهشت 1395 هفته اول اردیبهشت 1395 هفته چهارم فروردین 1395 هفته سوم فروردین 1395 هفته دوم فروردین 1395 هفته اول فروردین 1395 هفته چهارم اسفند 1394 هفته سوم اسفند 1394 هفته دوم اسفند 1394 هفته اول اسفند 1394 هفته چهارم بهمن 1394 هفته سوم بهمن 1394 هفته دوم بهمن 1394 هفته اول بهمن 1394 هفته چهارم دی 1394 هفته سوم دی 1394 هفته دوم دی 1394 هفته اول دی 1394 هفته سوم اردیبهشت 1394 هفته دوم فروردین 1394 هفته اول اسفند 1393 هفته اول دی 1393 هفته دوم آبان 1393 هفته چهارم مرداد 1393 هفته اول خرداد 1393 هفته چهارم آبان 1391 هفته اول آبان 1391
موضوعات
تربیت فرزند از دیدگاه امام علی(ع) (16) مقالات (15) اندیشه استاد (8) درباره استاد شهید مرتضی مطهری (7) حجاب در منظر شهید مطهری (6) عمومی (5) متن ادبی (4) اخلاق، عرفان و تربیت (4) استاد شهید از نگاه دیگران (4) کتابهای استاد (2) اصول اعتقادات (1) حقوق زن و نظام خانواده (1) دست نوشته ها شهید مطهری (0) گفتگو (0) انديشه استاد (0) تصاوير (0) دست نوشته ها شهيد مطهري (0) سخنرانی های استاد (0) تصاویر (0) ویژه نامه دیدار یار (0) بدون موضوع (43)
صفحه ها
فیدها
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 112271
تعداد نوشته ها : 108
تعداد نظرات : 0
X